Asbestemming

Na het verlies van een dierbare is het ontvangen van zijn of haar as een moeilijke periode. Het voelt definitief en het zoeken naar een asbestemming brengt verwarring met zich mee. Er zijn tegenwoordig zoveel mogelijkheden dat het moeilijk is om een keuze te maken. Vaak voelt het uitstrooien van de as van uw dierbare als een te vroeg afscheid. Het is moeilijk om deze stap te maken. Uit eigen ervaring hebben wij geleerd dat het hebben van een vaste plek om in zware tijden iemand te kunnen herdenken heel krachtig is. Het is vervelend als er niks fysieks is om iemand aan te herinneren. Daarom zijn wij begonnen met het maken van persoonlijke gedenktekens die als asbestemming kunnen dienen. Wij noemen dit een Memto. Een Memto is een gedenkteken die u zelf kunt maken of kunt bestellen in onze webshop. Door elke Memto kan een kleine hoeveelheid as verwerkt worden. Op deze manier heeft u een zeer persoonlijk beeldje of sieraad dat u steun kunt bieden in deze emotionele tijd. Iets dat de herinneringen levend houdt en u de kracht geeft om de rest van de as van uw dierbare uit te strooien omdat u door uw Memto altijd een gedeelte bij u heeft.

Zelf een Memto maken

Herinneringen aan een dierbare zijn vaak zo persoonlijk dat ze eigenlijk niet uit te beelden zijn door andere. Daarom biedt Memto.nl u de mogelijkheid om uw eigen asbestemming vorm te geven. U kunt namelijk uw eigen Memto maken. U kunt op de site uw gegevens achterlaten om een afspraak te maken. U ontvangt informatie en een foto van een medewerker van Memto.nl die bij u langs komt. Deze medewerker neemt klei, verschillende voorbeelden, gereedschappen en kleuren met zich mee. U kunt samen met familie en vrienden uw eigen Memto’s vormgeven en kiezen welke kleur deze moeten worden. We nemen uw ontwerpen met de benodigde as met ons mee. We werken uw Memto’s verder bij en bakken deze 24 uur op 1000 graden. Vervolgens mengen we de gekozen kleuren met de as van uw dierbare. We brengen dit mengsels aan op de juiste Memto’s en bakken alles nog een keer 24 uur op 1100 graden. De as van uw dierbare wordt door de buitenste glasachtige laag subtiel zichtbaar. We kunnen de Memto’s persoonlijk komen brengen of aangetekend naar u versturen.

 

Bij Memto.nl kunt u vertrouwen op:

    • Een werkelijk unieke asbestemming;
    • Persoonlijk contact;
    • Een moderne en professionele manier van werken;

De ontwerpen in onze webshop

We geloven erin dat een passende asbestemming een belangrijke rol speelt in het natuurlijke verwerkingsproces. Herinneringen en emoties tussen mensen kunnen sterk verschillen. Iedereen heeft behoefte aan iets anders. Daarom proberen wij in onze webshop zoveel mogelijk verschillende asbestemmingen aan te bieden. Van asbeelden tot assieraden tot nieuwe herdenkproducten zoals een ashalter. In al onze producten kan as van een dierbare verwerkt worden. De ontwerpen in de webshop worden gemaakt door ons en vele anderen. Door zoveel mogelijk verschillende mensen Memto’s te laten ontwerpen hopen we op een zo divers mogelijk aanbod. Elke Memto wordt na bestelling met de hand voor u gemaakt. We sturen u een pakket toe waarmee u ons de benodigde as op een respectvolle manier kunt toesturen.

Assieraden en Memto’s online samenstellen?

Het is ook mogelijk om Memto sieraden en asbeeldjes online samen te stellen. U kunt kiezen uit verschillende vormen die u verder kunt vormgeven door de keuze uit texturen en kleuren. Dit formulier leidt u vanzelf door het proces.

Bestel uw Memto nu ook online!

Het is ook mogelijk om online uw Memto samen te stellen en te bestellen. Het bestelformulier leidt u vanzelf door het proces heen.

Thuis of op locatie een Memto maken

Een Memto maken kunt u doen op een plek die u het prettigst lijkt. Of dat nu thuis, in de kroeg, op het strand of in het park is.

Waar kan ik nog meer een Memto samenstellen?

Het samenstellen van een Memto kunt u ook bij verschillende uitvaartwinkels en uitvaartbegeleiders doen.

Close

Winkelmand