Over Memto.nl

In Memoriam van Youri Raphaël Midjek

26-01-2017

Memto Youri

Over

Memto.nl
Na het plotseling overlijden van mijn beste vriend ontstond bij mij de inspiratie om een persoonlijk gedenkteken te maken met daarin zijn as verwerkt. Dit is uitgegroeit tot een visie die we nastreven met Memto.nl.

Bij Memto.nl geloven we er namelijk in dat een gedenkteken meer kan zijn dan een product. Het kan een onderdeel zijn in een natuurlijk en emotioneel verwerkingsproces. Daarom ontwikkelen wij producten en diensten die bijdragen aan dit proces.

 

Over onze

Producten

Al onze producten worden door onszelf ontwikkeld en met de hand gemaakt. Dit maakt onze producten ook zo uniek. Alles wordt op een liefdevolle en ambachtelijke manier vormgegeven, bewerkt, gebakken en geglazuurt.


Vullen met as
Al onze producten zijn voorzien van een onopvallend metalen slot. Deze kan eenvoudig open gedraaid worden waarna de as ingegoten kan worden. Het openen van het slotje kan met een imbussleuteltje en het vullen gaat het best met een dubbel gevouwen papiertje.


 

Over het

Memto thuisbezoek

Alles is begonnen met het Memto thuisbezoek. Hiermee maken we het mogelijk voor families om samen een eigen gedenkteken samen te stellen waar as van een verloren dierbare door verwerkt kan worden. Wij noemen dit een Memto.


Hoe werkt het?
Er komt een medewerker van Memto’s bij u langs met klei, verschillende voorbeelden, gereedschappen en kleuren. Na een kennismaking kunt u op uw gemak bekijken hoe een Memto er in het echt uitziet en aanvoelt. Vervolgens kunt u zelf een Memto vormen van klei en kiest u welke kleur de Memto moet worden. Wij nemen uw Memto samen met de benodigde as met ons mee.


Hoe maken we uw Memto af?
We Laten de Memto’s drogen, werken ze bij en bakken ze vervolgens 24 uur op wel 1000 graden. Hierna mengen we de door u gekozen kleur met de as van uw dierbare en brengen dit aan op uw Memto. Vervolgens bakken we de Memto nogmaals 24 uur op 1100 graden. We maken zelf een opzetstuk en een opzettegel waarmee u uw Memto thuis overeind kunt zetten.


 

Close

Winkelmand